هیأت مدیره گروه صنعتی شُکری با رویکرد مدیریت سبز، باهمکاری دانشگاه رازی کرمانشاه و با هدف آگاهی بخشی و فلسفه مدیریت سبز ( سبز بیاندیشم و سبز رفتار کنیم ) اقدام به برگزاری سمینار آموزشی مدیریت سبز با حضور پرسنل این گروه نمود.
در ابتدای این سمینار که روز سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در محل مهمانسرای این مجموعه برگزار شد، دکتر هادی عبادی عضو هیات علمی دانشگاه رازی با طرح چند سوال در حوزه مدیریت سبز به تعریف این سبک مدیریتی پرداخت و اظهار داشت: در تعریف مدیریت سبز به توسعه پایدار برمیگردیم، توسعه پایدار بر دو شاخصه رشد و توسعه تعریف خواهد شد، که در این میان معنی کلمه رشد را اینگونه تعریف کرده اند که به هر قیمتی باید رشد کنیم و این یک تعریف جهانی دارد که از قبل از انقلاب صنعتی تا به امروز با این کلمه آشنا بوده ایم.
وی با بیان اینکه در راستای این تعریف ۶۰ درصد جنگل ها از بین رفت، گفت: در این راستا ۴۰ درصد منابع آبی ،جنگل ها، معادن ،منابع زیرزمینی و … تا حدود زیادی از دست داده، یخچال های قطبی آب شده و به خشکسالی رسیده ایم.
دکتر عبادی افزود: در زمین یک ظرفیت داریم به نام ظرفیت زیستی، در این ظرفیت زیستی؛ آب ،هوا ،درخت ،خاک همگی قابل برگشت هستند اما بازه های زمانی آنها متفاوت است، بر این اساس برای یک سانتی متر مکعب خاک، ۲۰۰ سال زمان نیاز داریم که خاک به وجود آید اما متاسفانه ما در ایران با فرسایش شدید خاک مواجه هستیم.
وی با اشاره به تعریف واژه پایداری گفت: از سال ۱۹۶۰ به بعد واژه پایداری به معنای برآورده کردن نیازهای نسل آینده بدون به مخاطره انداختن نسل های آتی که شامل مدیریت مسئولانه منابع طبیعی، کاهش ضایعات و به حداقل رساندن ردپای کربن است، مطرح شد.
استاد دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه با اشاره به آسیب های فراوان وارد شده به طبیعت گفت: به دلیل اینکه انسان ها رفتار مسئولانه ای ندارند ، متاسفانه آسیب های بسیار جدی به طبیعت وارد شده است .
وی در بخش دیگری از سخنانش با طرح موضوع پدیده هدر رفت آب مجازی، اظهار داشت: آب مجازی میزان آبی است که یک کالا و یا یک فرآورده کشاورزی در فرایند تولید مصرف می کند تا به مرحله تکامل برسد.
دکتر عبادی در بحث مدیریت سبز ادامه داد: اگر همه ی ما تفکر سبز داشته باشیم ،اهمیت حفاظت از مدیریت سبز را درک کنیم،هیچ گاه به خود اجازه رها کردن زباله و آسیب رساندن به محیط زیست را نمیدهیم.
وی با بیان اینکه ما با تفکر سبز بزرگ نشده ایم، گفت: فرهنگ و تفکر سبز باید گسترش پیدا کند و مردم نقش بسیار مهمی در ارزش گذاری و جایگاه محیط زیست دارند.
این استاد دانشگاه، آموزش کودکان در راستای تفکر سبز را یکی از راه کارهای فرهنگ سازی در این حوزه دانست و گفت: زندگی سبز به مجموعهای از شیوههای زندگی اطلاق میشود که هدف آن حفظ محیط زیست در کنار استفاده پایدار از منابع طبیعی در زندگی روزمره انسان ها است.
وی خاطرنشان کرد: زندگی سبز به حفظ منابع طبیعی،مدیریت انرژی در زندگی،کاهش آلودگیها، بازیافت پسماند ها، کاهش مصرف آب، ارتقاء آگاهی عمومی درباره مسائل محیطزیستی میپردازد و به طور کلی به بهبود کیفیت زندگی فردی و اجتماعی و حفاظت از کره زمین برای نسلهای آینده کمک میکند.
در ادامه این سمینار کارشناسان اقدام به تبادل اطلاعات در حوزه مدیریت سبز نموده و راه کارها و برنامه های اجرایی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
روابط عمومی گروه صنعتی شُکری